top of page

La Carbonara, 100% plant-based

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2021


HARDERWIJK — Innogusto ontwikkelt een 100% plantaardige versie van de populaire Italiaanse Carbonara pastasaus. Het product bevat alternatieven voor spek, kaas en ei.

Spaghetti alla Carbonara is een geliefde Italiaanse klassieker met roots in Rome. De eenvoudige doch smaakvolle combinatie van spaghetti met ei, kaas en spek is ongeëvenaard. Een plantaardige versie is zeker een uitdaging, omdat er drie ingrediënten vervangen moeten worden door een alternatief. Een plantaardige Carbonara pastasaus past volgens Innogusto helemaal in de trend dat steeds meer consumenten kiezen voor minder of geen vlees, zonder een compromis te willen sluiten op smaak.


De plantaardige Carbonara komt volgens Innogusto qua smaak en textuur zeer dicht bij het origineel. De eerste reacties zijn lovend. Het is weliswaar een interpretatie, toch krijgt je een ‘Carbonara beleving’ die zelfs vleeseters weet te overtuigen.


De planning is om de plantaardige Carbonara pastasaus in de eerste helft van 2021 beschikbaar te maken voor de markt.

Innogusto ontwikkelt convenience food op basis van plantaardige vlees-, vis- en zuivelalternatieven en bracht vorig jaar al de merken RESTOPIA® voor de retail en GastroNoMeat® voor de foodservice op de markt.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page