WORLD OF

RESTOPIA®, de naadloze overgang naar minder of geen vlees
Met RESTOPIA® wordt de stap van het eten van vlees naar minder of geen vlees naadloos gemaakt. Het geheim is producten ontwikkelen waarbij niemand ervaart dat hij of zij een compromis maakt. Daarom wordt bij RESTOPIA® zwaar ingezet op smaakbeleving. Ondertussen hebben meer dan 2000 consumenten RESTOPIA® geproefd, waarvan 90% positief is en 30% enthousiast.
Voor ons geldt een heel belangrijke regel, ‘als de vleeseter het niet lust, dan brengen we het niet op de markt’. Alleen zo kan de eiwittransitie succesvol zijn. RESTOPIA® is perfect voor flexitariërs, vegetariërs, veganisten en vleeseters. Wij geloven dat wanneer eten lekker is, je geen moeite hoeft te doen om het verhaal van duurzaamheid en gezondheid over te brengen.
Een retail marktonderzoek van PROVEG INTERNATIONAL onder flexitariers kwam met de bevinding dat 85% van de bevraagden, een groter aanbod van vegan plantaardige convenience food wenst. Dit is precies waar RESTOPIA® volledig om draait. Gemak aanbieden met de beleving van restaurant kwaliteit. Momenteel bieden we koelverse Bolognese Ragout en Saus en een Marinara ragout. Met een THT van 4 weken, zijn RESTOPIA® producten zeker de moeite waard om in te kopen.
Klik hier voor meer details over RESTOPIA® producten

Het verhaal achter RESTOPIA®
ontstaan uit liefde voor lekker eten
Mattèo en Carola Piano zijn twee ondernemers met een uitgesproken passie voor lekker en gezond eten. Hoewel ze van dezelfde keuken houden, is er iets wat hen onderscheidt. Carola was namelijk 10 jaar volledig vegetariër en is de laatste 20 jaar voor 95% vegetariër. De vijf procent ligt in het feit dat ze af en toe een goed gebakken kipfilet lust of wat witte vis. Maar daar houden haar carnivore escapades dan ook op.
Mattèo is een alleseter en in de loop van de tijd hebben zowel Carola als Mattèo zich weten aan te passen aan elkaars eetgewoonten. Sinds ze getrouwd zijn, eet Mattèo minder vlees en probeert Carola iets vaker vlees te eten. Tenslotte zijn ze gaan verkennen hoe ze gerechten zonder compromis konden ontwikkelen.
Noch voor Carola, noch voor Mattèo.
Experimenteren
Op een dag gingen ze experimenteren met Italiaanse ragù’s, iets waar Mattèo helemaal mee vertrouwd is, gezien zijn Italiaanse opvoeding. De uitdaging was om Carola te laten meegenieten van deze Italiaanse culinaire lekkernijen, maar wel volledig vegetarisch. Voor Mattèo moest het honderd procent zijn vertrouwde Italiaanse gastronomische cultuur weerspiegelen. Voor Carola mocht er geen vlees in zitten.
Mattèo had zelf nog nooit een ragù gemaakt, dus zocht hij op Internet naar het originele recept van ragù alla Bolognese. De eerste verrassing was dat in deze ragù geen kruiden zitten. Hoe kon de smaak dan zo uitgesproken zijn? Carola ging er op uit om het beste vegetarische gehakt te vinden. Sommige waren te droog, andere te bitter en weer andere hadden een te uitgesproken smaak. Na een aantal pogingen vond ze een vegetarisch gehakt die geschikt was voor de ragù.
Ze gingen aan de slag met de bereiding van de ragù volgens het originele recept, maar met vegetarisch gehakt. Het resultaat was een heerlijk smeuïge ragù die zich verrassend genoeg nauwelijks van de originele Bolognese versie onderscheidde. Een compromisloze ragù waar ze beiden van genoten.
Vrienden als proefkonijn
Op een dag nodigden ze vrienden uit voor een diner. Het is dan altijd de vraag iets vegetarisch op te dienen waar vleesetende vrienden met hartenlust van kunnen genieten. “Laten we verse pappardelle met ragù alla Bolognese proberen.” De ragù kan namelijk uren op voorhand al klaargemaakt worden en de verse pasta koken duurt maar een paar minuten. Zo gezegd, zo gedaan.
Die avond kregen de vrienden dus de pappardelle met ragù alla Bolognese. Ze smulden er zoveel van dat ze ongemerkt veel meer pasta aten dan ze gewend waren. Carola en Mattèo hadden wel verzwegen dat het om een vegetarisch gerecht ging.
Toen ze voldaan waren, vroeg Carola: “En, hebben jullie niets gemerkt aan het gerecht?” De blikken van de vrienden spraken boekdelen. Moesten ze zich zorgen maken? Ze keken elkaar aan hopende dat ze niet iets te horen kregen dat ze liever niet wilden horen. Ze probeerden te gissen naar wat er zo apart was aan het gerecht. Carola kwam met het verlossende antwoord: “Er zat helemaal geen vlees in!” Verbazing was van de gezichten af te lezen.
Een ragù met gehakt dat geen vlees is? “Meen je dat nu, geen vlees?” Carola beaamde dat in het gerecht waarvan ze kostelijk hadden gesmuld, geen vlees zat. “Nou, als je niks had gezegd, dan hadden we het nooit geweten” was het antwoord. “Nee echt, we missen het vlees niet. Mogen we het recept hebben?”
Het kwartje valt
Er volgden nog andere testen, waarbij vrienden en familie als proefkonijn mochten dienen. Niemand had ooit door dat er geen vlees in de ragù van huize Piano zat. Plots beseften Carola en Mattèo dat ze iets hadden ontwikkeld dat vegetariërs en niet-vegetariërs culinair kon verzoenen. Een gerecht met een vleesvervanger dat zo lekker is dat iedereen ervan geniet en niemand het vlees mist.
Het begin
Als merkontwikkelaars liepen ze al een tijdje met het idee om gastronomische vegan en vegetarische producten te ontwikkelen. Nu hadden ze iets waarmee ze konden beginnen. Samen ontwikkelden ze vertrouwde (familie) recepten voor ragù’s die ze al onder de knie hadden. RESTOPIA® was geboren en er ontstonden drie vegan ragouts: Bolognese, Campagnola en Marinara ragout en een vegan Bolognese saus. Allemaal zo trouw mogelijk aan de typisch Italiaanse gastronomische cultuur.
Zo werd ook de slagzin geboren, “Who needs meat”. Als een gerecht lekker is en niemand mist het vlees, wie heeft het dan nog nodig?

Meer dan alleen pastagerechten
RESTOPIA® producten kenmerken zich door hun veelzijdigheid. Meer kunnen doen met hetzelfde product. De consument vraag om afwisseling. Dankzij de veelzijdigheid, heeft de consument meerdere redenen tot aankoop, wat de rotatie ten goede komt.
In de nabije toekomst, zullen we video’s tonen hoe met RESTOPIA® in een mum van tijd meerdere gerechten gemaakt kunnen worden.
Voor nu hebben we een inspiratiepagina die al een eerste blik werpt op wat mogelijk is.
Klik hier en laat je inspireren

Binnenkort, 100% plantaardige Carbonara
Met ei-, spek- en kaasvervanger
HARDERWIJK — Innogusto ontwikkelt een 100% plantaardige versie van de populaire Italiaanse Carbonara pastasaus. Het product bevat alternatieven voor spek, kaas en ei.
Spaghetti alla Carbonara is een geliefde Italiaanse klassieker met roots in Rome. De eenvoudige doch smaakvolle combinatie van spaghetti met ei, kaas en spek is ongeëvenaard. Een plantaardige versie is zeker een uitdaging, omdat er drie ingrediënten vervangen moeten worden door een alternatief. Een plantaardige Carbonara pastasaus past volgens Innogusto helemaal in de trend dat steeds meer consumenten kiezen voor minder of geen vlees, zonder een compromis te willen sluiten op smaak.
De plantaardige Carbonara komt volgens Innogusto qua smaak en textuur zeer dicht bij het origineel. De eerste reacties zijn lovend. Het is weliswaar een interpretatie, toch krijgt je een ‘Carbonara beleving’ die zelfs vleeseters weet te overtuigen.
De planning is om de plantaardige Carbonara pastasaus in de eerste helft van 2021 beschikbaar te maken voor de markt.
Innogusto ontwikkelt convenience food op basis van plantaardige vlees-, vis- en zuivelalternatieven en bracht vorig jaar al de merken RESTOPIA® voor de retail en GastroNoMeat® voor de foodservice op de markt.